Cevizli ve Kuru Kayısılı Biscotti

Malzemeler:

2 yumurta (birinin akı üzerine sürülmek için ayrılacak),
100 gr tereyağ,
2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un,
3/4 su bardağı şeker,
1,5 çay kaşığı kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1 su bardağı kalın çekilmiş Ceviz,
10 adet gün kurusu Kayısı (minik minik doğranmış).
Hazırlanışı: 
Tereyağını eritip ılıtın,
1 yumurta, 1 yumurta sarısı, ılık tereyağ ve şekeri ezerek karıştırın,
Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın ve tuzu ekleyip yoğurun,
En son ceviz ve Kuru kayısıyı da ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun,
Büyük fırın tepsisinin boyunda fazla kalın olmayan bir dikdörtgen şekli verip üzerini yumurta akıyla yağlayın
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35 dk pişirin,
Fırından çıkarıp  1 parmak kalınlığında dilimleyin,
Dilimlerinizi  tepsiye yanlamasına dizip 170 dereceye düşürdüğünüz fırına alın ve 15-20 dk daha pişirin.

Afiyet olsun…