Fırında Pekmezli Tavuk

Fırında Pekmezli Tavuk

Yılbaşı gecesinin klasiği olan tavuk yada hindi yemeğine apayrı bir tat katın.

Malzemeler

1 bütün tavuk
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı Tariş Üzüm Pekmezi
2 yemek kaşığı Tariş Limon Aromalı Sos
1 tatlı kaşığı salça
Deniz tuzu

Yapılışı
Temizlenmiş bütün tavuğun içini deniz tuzu ile ovun. Bu sayede aroma bütün yemekte bulunacaktır. Ayrı bir kasede diğer malzemeleri karıştırarak sosu hazırlayın. Tuzlanmış tavuğu fırın tepsisine yerleştirin. Hazırladığımız sosu bir fırça yardımı ile tavuğa sürün. Bu sırada sosun hepsini kullanmamaya özen göstermelisiniz. Tavuğun üzerine yağlı kağıt koyun. 
Önceden 180*C de ısınmış fırında 2 - 2,3 saat pişirin. İlk 1 saat piştikten sonra kalan sosu ilave edin ve pişirmeye devam edin. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Not: Pişme esnasında tavuktan akacak olan yağların tepsiye akıp yanmaması için tepsi içerisine bir miktar su koyabilirsiniz.