Kayısı Reçelli Kurabiye Tarifi

Malzemeler: ,

1 yumurta 150 gram tereyağ veya margarin (oda sıcaklığında)
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Tarpaz Kayısı Reçeli 

Hazırlanışı:

İlk olarak margarin ile beraber pudra şekerini yoğuralım. 
Ardından yumurta ilave edip yoğurmaya devam edelim.
Öteki malzemeleride ekleyip iyice özleşinceye kadar yoğuralım. 
Hamurun kıvamı yumuşak ise koyulaştırmak için un yerine nişasta ekleye biliriz.
Çok sert olmayan, yumuşakca bir hamur yoğuralım. Buzdolabında 30 dakika bekletelim. (Hamurunuz bekledikçe sertleşip, kendini toplayacak)
Önceden nişasta serptiğiniz tezgahta 1/2 cm. kalınlığında açalım. 
Kurabiye kalıpları ile eşit sayıda kapalı ve ortası delik kurabiyeler hazırlayalım. 
180 derece ısıtılmış fırınımızda 15-20 dakika üzerleri hafif turuncu olana kadar pişirelim. 
Fırından çıkınca ızgara tel üzerine alarak soğutalım.
Kurabiyelerimiz soğuyunca, ortası delik olmayan kurabiyenin üzerine reçel sürelim ve ortası açık olan kurabiyeyinin üzerine kapatalım.