Kuru İncir Tatlısı

Malzemeler 

300 gr kuru incir

150 gr toz şeker

Yarım su bardağı ceviz

Hindistan cevizi

Su

 

Kuru incirleri 5 dakika kadar ılık suda beklettikten sonra iyice yıkayıp temizleyin. Yumuşayan kuru incirlerinizin üst delik kısımlarını işaret parmağınızla büyütün ve aldığı kadar ceviz ile doldurun. Cevizi doldurduğunuz ağzı yukarı gelecek şekilde tencerenize yerleştirin. Tencerenin her yerini kaplayacak şekilde toz şekeri üzerlerine serpin. İncirlerin üzerine çıkacak kadar su koyun ve tencerenin ağzını kapatıp pişirmeye bırakın. İncirler yumuşayıp şerbeti de çok koyulaşmadan ocağın altını kapatın. Servis tabağına alın ve üzerine hindistan cevizi serpin. Soğuduktan sonra yanında kaymak ile servis yapın. Afiyet sinsin.