Lokumlu Kurabiye Tarifi

İkramlarınız için sıradışı, unutulmaz bir tat.
 
 
Lokumlu Kurabiye Tarifi
 
 
•  1 Paket Margarin
•  1,5 çay Bardağı Sıvı Yağ
•  1 çay Bardağı Yoğurt
•  6 Su Bardağı Un
•  1 Paket Kabartma Tozu
•  1 çay Bardağı Pudra şekeri
•  1 Paket Vanilya
• Tariş Lokum ( yeteri kadar )
 
 
Hazırlanış Aşamaları
 
 
Öncelikle fırınınızı 180 dereceye ayarlayın. Daha sonra bir karıştırma kabı içerisine margarininizi erittikten sonra dökün. Üzerine 1 buçuk çay bardağı sıvıyağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı ekleyerek karıştırın. Karışım iyice karıştırdıktan sonra pudra şekerini de üzerine ilave edin ve yine güzel bir şekilde karıştırın. Daha sonra elediğiniz unu yavaş yavaş ekleyin ve her un eklemenizde mutlaka hamurunuzu yoğurun. Kulak memesi kıvamına gelecek olan hamurunuz şekillendirilmeye hazır hale geldikten sonra cevizden biraz daha büyük parçalar kopararak yuvarlayın. Yuvarlağın içine bir delik açın ve Tariş Lokum’u da içine yerleştirin. Hamurunuzun şekli bozulacaktır. Bu nedene lokumu yerleştirdikten sonra yuvarlamaya devam edin.