Nar ekşili patlıcan sarma

Nar ekşili patlıcan sarma

12 adet için  Malzemeler:

İç Malzeme

•    1 su bardağı nohut, bir gece önceden suda bekletilmiş
•    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
•    1 soğan, küçük küçük doğranmış
•    2 diş sarımsak, dövülmüş
•    1 çay kaşığı kimyon
•    2 yemek kaşığı  Tariş Tahin
•    2 yemek kaşığı  Tariş Limon Aromalı Sos
•    2 yemek kaşığı soğuk su
•    tuz, karabiber

Közlemek için:

•    1 kg patlıcan (2 büyük patlıcan)
•    tuz
•    zeytinyağı
•    3 kırmızı biber

Sos için:

•    1 diş sarımsak, dövülmüş
•    2 yemek kaşığı Tariş Nar Sosu
•    6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
•    tuz, karabiber

Hazırlanması:

Nohutun suyunu süzdükten sonra soğuk su dolu tencereye koyarak yüksek ateşte kaynatın. Kaynayan nohutların altını kısarak, 1 saat daha pişirin. Bu sırada nohutlarınız yumuşayacaktır. Yumuşayan nohutları  dövün.
Tavayı ısıtın. Soğan ve zeytinyağını ekledikten sonra orta ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavurun. Sonrasında sarımsak ve kimyonu ilave edip 1 dakika daha kavurun. Bu sayede eklemiş olduğunuz kimyon ve soğanın kendine has aromaları harmanlanarak ortaya çıkacaktır.
Ateşteki karışımımıza dövdüğümüz nohutları ilave edip karıştırın. Tariş Tahin, Tariş Limon Aromalı Sos ve suyunuzu ilave ettikten sonra tuz ve karabiber ekleyip soğuması için bir kapta bekletin.
Bu sırada patlıcanları soyup 6 parçaya keserek tuzlayın. Acısının çıkması için 1 saat kadar suda bekletin. Ardından sudan çıkartıp iyice kurulayın. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine dizip zeytin yağı ile üzerlerini fırçalayın.
Çekirdeklerini çıkartıp 4'e böldüğünüz biberleri de tepsiye dizip aynı şekilde zeytin yağı ile fırçalayın. Ardından patlıcan ve biberlerimizi 180 derece ısıdaki fırına koyup 20 ile 30 dakika arasında közleyin. Közlenmiş patlıcanları soğumaya bırakın. Bu sırada biberlerin kabuklarını soyun. 
Sos için hazırladığınız malzemeleri ve Tariş Nar Sosu'nu karıştırıp tuz ve karabiber ilave edin. Patlıcanın içerisine nohutlu içi ilave ederek sarın. Sonrasında biberleri de aynı şekilde sarıp servise hazırlayın.
Afiyet olsun.