Pekmezli Muhallebi Tarifi

Pratik ve lezzetli

Pekmezli Muhallebi Tarifi

7 Kişilik

•    1 Su bardağı Tariş Katkısız Üzüm Pekmezi
•    2 Su Bardağı Süt
•    3 Su Bardağı Su
•    1 – 1,5 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri 
•    2 Yemek Kaşığı Dolusu Mısır Nişastası
•    2 Yemek Kaşığı Dolusu Un
•    1 Paket Vanilya


Nişasta, un ve şeker tencereye konur ve Tariş Katkısız Üzüm Pekmezi ilave edilir. Pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar malzemeler ezilerek karıştırılır. İstenilen kıvama gelen malzemelere süt ve su ilave edilerek 10 dk pişirilir. Bu sırada karıştırarak topaklanma önlenmelidir. Son olarak vanilya ilave edilir. Vanilya iyice karıştıktan sonra tencere ocaktan alınıp kâselere boşaltılır. Buzdolabında bekleterek soğutulur. Ters çevirerek, bardakta ve çeşitli kâselerdeki muhallebi dilediğiniz gibi süslenerek servise hazır hale getirirlir.

Afiyet olsun