Sirkeli Patates Salatası

Malzemeler 

650 g Küçük Patates
300 ml. Et Suyu
Tuz
2 Demet Taze Soğan
1 Adet Yapraklarıyle Birlikte Kereviz
2 Adet Soğan
2 Yemek Kaşığı Tane Hardal
50 g Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Adet Ekşi Kırmızı Elma
3 Yemek Kaşığı Limon Suyu

 

Yapılışı

Patatesleri kabukları ile haşlayıp soğuk suya tutun, sıcakken soyun ve ince ince dilimleyin. Et suyunu kaynattıktan sonra dilimlenmiş patatesleri içine koyup dağılmayacak şekilde karıştırın. Tuz ekleyip15 dakika dinlendirin. Taze soğanları ayıklayın, yeşil uçlarını bir kenara ayırıp beyaz kısımlarını küçük küçük doğrayın. Kerevizi incecik dilimleyin ve bir yemek kaşığı limon suyu ile karıştırın. Yeşil yapraklarını koparıp bir kenara koyun. Soğanları soyup çok ince kıyın. Karabiber değirmeninde 1 yemek kaşığı tane hardalı öğütün. Patatesleri suyun içinden süzüp çıkarın. Sosu saklayın.
Tereyağını eritin; soğan, tane hardal ve çekilmiş hardalı 5 dakika yağda kavurun. Sirke ve et suyunu ekleyin. Karışımı patateslerin üzerine döküp hafifçe kanştırın. Sosu çekmesi için 15 dakika bekletin. Bu arada kabuğuyla birlikte ince ince doğradığınız elmayı kalan limon suyu ile karıştırın. Elma, kereviz ve soğanları patates salatasına ilave edin. Kereviz yaprakları ve soğanın yeşil uçlarını üzerine serpin. Ilık servis yapın. Afiyet sinsin!