Üzümlü Ekmek

Üzümlü ekmek

•    2 su bardağı tam buğday unu
•    2 su bardağı ılık süt
•    1 küp yaş maya (42 gr)
•    1 tatlı kaşığı bal
•    1 çay kaşığı tuz
•    2 tatlı kaşığı toz şeker
•    Beyaz un (Normal, pastalık, böreklik un)
•    3-4 yemek kaşığı Tariş Sultaniye Kuru Üzüm
•    Fındık
•    2 yemek kaşığı toz şeker
•    Tarçın


Ilık sütün içine şekerimiz ve mayamızı koyarak kabarmasını bekliyoruz. Tam buğday ununu, sütü, mayayı, şeker karışımımızı, bal ve tuzu bir kabın içerisine koyarak karıştırıyoruz. İstediğimiz kıvama gelen karışımımızı ılık ortamda 30 dk mayalanması için bekletiyoruz. Bu sırada kasenin üzerini bir bez ile örtebilirsiniz. 

Mayalanan hamurumuzu iki parçaya ayırıp bir parçasının açarak üzerine şeker serpiyoruz. Tariş Sultaniye Kuru Üzüm ve fındığımızı serptikten sonra üzerlerine tarçını da ilave edip hamurumuzu rulo olarak sarıyoruz. Diğer hamurumuzu da açarak hazırladığımız ruloyu sarıyoruz. Hamurumuzun üzerine süt döküp şeker serptikten sonra önceden ısıtılmış olan fırında 210 derece ısıda 15 dakika pişiriyor ve sonrasında fırının ısısını 180 dereceye düşürüp 40 dakika daha pişirmeye bırakıyoruz. 

Ekmeğinizi soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.