Yılbaşı için Yemek Tarifi

KURU KAYISILI HİNDİ SOTE
 
Malzemeler (4 kişilik):
 
2 yemek kaşığı (70 gr) Tereyağı
400 gram kuşbaşı hindi eti
5 adet Tarpaz Soft Kuru Kayısı
16 adet arpacık soğan
8 adet kiraz domates
5 adet mantar
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
 
Hazırlanışı:
Mantarı küp şeklinde doğrayın, domatesleri ise ikiye kesin ve bir kaseye alın. Kase içerisine iri doğranmış kayısı, arpacık soğan, hindi eti, pul biber, kimyon, karabiber, tuz ekleyip tüm malzemeyi harmanlayın. 1 yemek kaşığı tereyağını güveçlere paylaştırın. İçlerine karışımı pay ettikten sonra kalan 1 yemek kaşığı  tereyağını üzerine ekleyin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında ara sıra kontrol ederek etler kızarana kadar pişirin.
 
Afiyet Olsun