Katkısız Üzüm Pekmezi

34 CL Cam Şişe

 

Kuru üzümün sulandırılması sonucu elde edilen şıranın filtrasyon, pastörizasyon ve son olarak evaporasyon ünitesinden geçirilerek 70-72 brix ile yoğunlaştırılmasıyla elde edilen üründür. Kalsiyum, vitamin, mineral yönüyle zengin olup, enerji kaynağıdır. Yoğun demir içermesi nedeniyle kan yapıcı özelliği yüksektir

Saklama Koşulları

Ambalaj açıldıktan sonra buzdolabında, ağız kapalı olarak +4 °C’de muhafaza edilmeli ve 2 ayda tüketilmelidir. Raf  ömürü 2 yıldır.

 

 

Pekmezin Besin İçeriği ve İnsan Sağlığına Sağladığı Faydalar

Pekmez de kuru üzüm gibi yoğun şeker içeriği nedeniyle iyi bir karbonhidrat ve enerji kaynağıdır. Ayrıca yoğun mineral içermektedir. Özellikle günlük kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum gereksiminin büyük bir kısmını karşılamaktadır. Mineral miktarının fazla ve emilim oranlarının yüksek olması nedeniyle hamile ve emziklilerin, tüberkilozlu hastaların, iyileşme dönemindeki kişilerin diyetinde yer alması önerilmektedir.

 

 

Pekmezin çok iyi kaynak olduğu besin öğelerinden biri de kromdur. Dokuların krom içeriği hamilelikte malnütrisyonda ve yaşla büyük ölçüde azalmaktadır. Krom glikoz toleransa faktörünün yapısında bulunur, insülün kullanımı ile glikoz metabolizmasını etkiler. Rafinasyon işlemi sonucunda gıdalardaki krom miktarlarının büyük ölçüde azaldığı göz önüne alınırsa pekmezdeki kromun önemi daha da belirginleşmektedir. 

 

 

 

   Pekmezin bileşimi ve besin öğeleri gereksenimi  karşılama yüzdeleri(100 g’da):

  • Bileşen                               Miktar               Öngörülen miktarın %’si   
  • Su(%)                                28-33,9                              -
  • Enerji(cal)                         257-293                           11,2
  • Toplam şeker                    83,7-87,6                            -
  • Protein(gr)                           0,6                                  0,9
  • Mineraller(mgr)
  • Kalsiyum                        400-500                             100,0
  • Fosfor                                 31                                   6,2
  • Demir                                  9,2                                  92,0
  • Sodyum                                96                                    -
  • Potasyum                           1470                                73,5
  • Magnezyum                        140                                   46,7
  • Kükürt                                69                                       -
  • Bakır                                  0,43                                   21,5
  • Vitaminler
  • C vitamini(mgr)                  0                                         0
  • Tiamin (mgr)                   0,04                                      3,3
  • Riboflavin (mgr)              0,15                                     10,7
  • Niasin (mgr)                    1,4                                       7,8
Online Katalog