Kuş Lokumu

150 Gr. Kutu, 350 Gr. Kutu, 700 Gr. Kutu, 1000 Gr. Kutu

 

Lokum su, şeker, nişasta kullanılarak yapılan bir Türk tatlısıdır.

Doğal ve sağlıklı bir besin kaynağı olup, pek çok yararının olduğu bilinmektedir.

Yararları

Proteinli besinler kullanıldıktan sonra vücutta yakılır ve bunun sonucu üre, ürik asit ve kreatinin gibi atık maddeleri açığa çıkar. Bu maddeler böbrek hastalarında idrarla vücuttan atılamaz ve kanda yükselir. Sade lokum karbonhidrat kaynağı olduğundan, böbrek hastalarınca devamlı tüketilmesi önerilmektedir. Ayrıca, yerelde lokumun hâlâ yara ve çıbana tedavi amaçlı sarıldığı da bilinmektedir.

 

 

Online Katalog