Lerida

400 Gr. Karton Kutu, 2 Kg. Karton Kutu

 

Proses kontrolleri tesisteki donanımlı laboratuvarda yapılmakla birlikte, üretilen partilere ait numuneler, son kontroller için AR-GE Müdürlüğü’ne gönderilerek tüm mikrobiyolojik, fiziksel, kimyasal analizler yapılmaktadır.

Üretim hazırlıklarında, kritik noktalarımızdan biri olan Aflatoksin Kontrol, tüm hammaddeler için ultraviyole ışık altında, masalarda işçiler aracılığıyla yapılmaktadır. Hammadde depolama alanından üretim programına göre Aflatoksin Kontrol Bölümü’ne getirilen kuru incirler, kontrol masalarına dökülüp, elle alt üst edilmek suretiyle kalite kontrol elemanlarının denetiminde, en az 2 kez ultraviyole ışık altında aflatoksin ayrımına tabi tutulmaktadır.

İncir üretiminde kullanılan tüm hammaddeler ve ambalaj malzemeleri, hem fabrika bünyesinde hem de  AR-GE Müdürlüğü bünyesinde analizlere tabi tutulmakta, onay almadan kesinlikle üretime alınmamaktadır.

 

Saklama / İstifleme Koşulları

İncir grubu ürünleri olan Cevizli İncir Ezmeli Lokum ve Kuru İncir 5-10 °C’de, %50 -60 RH’da (serin ve kuru yerde) saklanmalıdır. Sıcaklık ve nem, mikrobiyal yük ve toksin miktarının artışına, kurumaya, renk koyulaşmasına ve ürün sertleşmesine neden olmaktadır.

Cevizli İncir Ezmeli Lokum, üretim tarihinden itibaren  6 ay içinde; Kuru İncir ise hasat tarihinden itibaren 1 yıl içinde tüketilmelidir.

 

 

Online Katalog