Tarhana 500 Gr.

500 Gr. Torba

 

İçindekiler: Buğday unu , yoğurt, domates salçası, biber salçası, kuru soğan, tuz, nane, nohut, fasulye, zencefil, tarhun ve biberiye

 

Saklama koşulları: Serin ve kuru yerde saklanmalı, güneş ışığına direkt maruz kalmamalıdır.

 

• Bitkisel ve hayvansal hammaddelerin birlikte işlenmesi ile elde edilen, sindirimi kolay, besleyici değeri yüksek, iştah açıcı ve bağırsak florasını düzenleyici özellikleri olan bu ürünümüzün özgün nitelikleri korunmalıdır. Hijyenik şartlarda üretilen tarhana tüketimi artmalıdır.

• Besleyici bileşimi yanında, iştah açıcı özelliği ile bebek ve çocuklara, nekahet dönemindeki hastalarla halsiz ve zayıf insanlara güç kazandırır.

• 100 g toz tarhanada 14,1 g protein, 58,8 g karbonhidrat ve 3,9 g yağ, 78 mg kalsiyum, 0,5 mg demir bulunur. İyi bir protein, kalsiyum, ayrıca A vitamini, B1 vitamini, B2 vitamini ve likopen kaynağıdır.

 

 

• Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından olan tarhana çorbası; besleyici, doyurucu ve tamamlayıcı bir besindir. Pişirilirken içine nohut, mercimek, kıyma gibi besinler eklenerek besin değeri daha da yükseltilebilir.
• Diyabet, hipertansiyon ve obezitenin tıbbi beslenme tedavisinde glisemik indeksinin beyaz ekmekten düşük olması ve doyurucu özelliğinin fazla olması nedeniyle tavsiye edilen bir besindir.
• Yoğurt tüketemeyen kişiler ve bebeklerin beslenmesinde çok iyi bir alternatiftir. Ayrıca tahılların fermentasyonu sonucu oluşan tarhana probiyotik özellikte bir besindir.
• Kurutulan besinlerde C vitamini yok denecek kadar azdır. Bu nedenle tarhana, sofrada salata gibi C vitamini açısından zengin besinlerle birlikte tüketilirse besleyici değeri artar.

 

 

Online Katalog